Cari Blog Ini

Rabu, 14 Disember 2011

FUHH~!! KEMALANGAN YANG JARANG-JARANG KITA JUMPA PART II (9 GAMBAR)

Ni sambungan untuk entry pasal KEMALANGAN YANG JARANG-JARANG KITA JUMPA


Tonggang Terbalik

Kapal Terbang dwi fungsi dari US??

Ni biasa Jason Statham je yang boleh buat

FUHH~!! KEMALANGAN YANG JARANG-JARANG KITA JUMPA PART I (10 GAMBAR)

Selalu kita tengok xcident yg biasa2 ja kan..kereta langgar org, org langgar lori, mat rempit jatuh longkang dan memacam lagi..tapi tu dah biasa la kan...ni nak kongsi xcident yang jarang tapi gempak & ada yang lawak tapi kesian..

Kapal terbang langgar lori

Kapal terbang kejar orang

Ombak Rindu

Ahad, 11 Disember 2011

OPTIMUS PRIME DAN BUMBLEBEE YANG GILA REAL

Achalee Saengtai, kipas susah nak mati Transformer dari bumi Raja ChulalongKorn ini membina model transformer dia sendiri menggunakan part-part kereta lama hampir setinggi 6 Kaki. Gila babeng ooww!!







Thank to Odditieszone

LAWAK..REMPIT FAIL !!!

Ini sungguh LOL~!! Rempit masuk parit sawah





REALITI DISEBALIK FACEBOOK

Hahaaa.....hari-hari muka buku..



GERHANA BULAN 10-12-2011

Gambar-gambar fresh semasa kejadian Gerhana Bulan malam tadi (10-12 2011).

Kamera : Canon 1000D
Lokasi : Taman Mutiara, W.P Labuan









Jumaat, 9 Disember 2011

DOWNLOAD : FINAL DESTINATION 5 (BRRip)

Download for free here
After finish joint the file using HJ Split




Trailer


Kualiti : BR Rip
Size  : 600 MB
Storage : Mediafire
Subtitle : English

DOWNLOAD LINK


JUSTICE LEAGUE

Layan je la...syiok~~!!

Penampilan khas Lex Luther..


MISSION IMPOSSIBLE 4 - GHOST PROTOCOL


1 word....awesome..


Khamis, 8 Disember 2011

CIKGU PALING SEKSI DI NEGARA LIN DAN (13 GAMBAR)

Kalau kat sekolah ada cigu macam ni korang datang sebab nak belajar atau datang sekadar nak ushar dia je? Cik amoi ni telah dianggap sebagai cikgu paling seksi di China. Sapa-sapa nak minta ajar dia ni pi daftarkan diri kat No. 1 Primary School Attached di Jiangsu Nantong. Oh lupa nak bagitau nama pula..nama amoi ni Zhu Songhua umur dalam 30. 





KEMALANGAN MEWAH ABAD KE 21 BERNILAI RM12.04 JUTA

Ini merupakan kemalangan paling mahal dalam sejarah dunia yang berlaku di Jepun semalam (06.12.2011). Kemalangan ini melibatkan 8 Faklari, sebuah Lembugini dan Tuyuta Periuks. Dianggarkan kerugian tak banyak mana pun sebab baru RM12.04 juta (nak bayar harga cincin pun tak lepas lagi...pakai duit tambungan masa kecik pun boleh tampung kerugian ni)




LEMBU BERBARING TEPI JALAN

FAKLARI BERCIUM 

Rabu, 7 Disember 2011

FAY HOKULANI YANG HOT HOT HOT (6 GAMBAR)

Sapa-sapa yang suka dengar Hitz.fm Morning Crew With JJ & Ean pepagi tu pasti pernah dengar awek yang bersuara seksi nama Fay Hokulani bergosip pasal bintang-bintang Hollywood. So here the pics of this hot and sexy lady..




IKLAN HEBAT DI TESCO

Ini sungguh dasyat..anyone need assassin? No Animal Hurt..Hanya di TESCO



Thank Adifinger for the pic

Selasa, 6 Disember 2011

KERETA-KERETA POLIS YANG BAD-ASS (15 GAMBAR)

Fuh untung polis-polis yang dapat pandu Supercar tanpa perlu kuar sesen pun untuk menikmati gaya pemanduan super cool...Ni la gaya ala-ala Need For Speed Hot Pursuit...layan..

612 Ferrari Scaglietti, UK

Camaro, Abu Dhabi

BMW, Dubai

LIF-LIF DENGAN DESIGN YANG SUPER COOL

Rejoice..aku harap Malaysia ada lift yang design macam ni baru cool..


KESILAPAN DALAM PEMBIKINAN FILEM (15 GAMBAR)

Biarpun sehebat mana industri perfileman macam Hollywood tetap juga berlaku kesilapan dalam produksi-produksi mereka. Ibarat kata perpatah "Sepandai-pandai Micheal Teluk Berfantasi, Akhirnya Steven Aisberg Yang  Dilanggar Titanic Sang Gergasi".

Disini dipaparkan beberapa scene yang FAIL dari Hoooliwud.




Isnin, 5 Disember 2011

DOWNLOAD : LAGU-LAGU CHRISTMAS PART 2

Lagu-lagu Christmas untuk dikongsi secara percuma



Klik saja kat lagu-lagu untuk download.

1. Elvis Presley - The First Noel.mp3
2. Frosty The Snowman.mp3
3. Joy To The World
4. Jingle Bells
5. Orquesta Sanfer - Rudolph The Red Nose.mp3
6. Plus One - A Prayer For Every Year.mp3
7. The Twelve Days of Christmas.mp3

Lepas ni boleh la dengar lagu Christmas untuk dapatkan feel Christmas tu =)


Ahad, 4 Disember 2011

DOWNLOAD : LAGU-LAGU CHRISTMAS PART 1

Lagu-lagu Christmas untuk dikongsi secara percuma.




Click2 ja kat lagu2 tu..

1. Christina Aguilera - Oh Holly Night.mp3
2. Silent Night.mp3
3. Plus One - A Prayer For Every Year.mp3
4. The Twelve Days of Christmas.mp3
5. We Wish U A Merry Christmas.mp3

OK tu je untuk hari ni...esok lusa bagi lagi .. =)


WHO IS YOUR REAL FRIEND

Ni sapa2 ada anjing boleh la try kot =)
Nak test sapa kawan sebenar anda senang ja.

Letak pasangan dan anjing anda di dalam bonet kereta dalam sejam lepas tu buka balik bonet tu tengok sapa yang paling happy bila nampak anda =)



Sebab tu ada perpatah orang putih cakap "DOG IS MAN'S BEST FRIEND"





Jumaat, 2 Disember 2011

Khamis, 1 Disember 2011

DOWNLOAD : TWILIGHT BREAKING DAWN (QUALITI PANGGUNG)

Twilight Breaking Dawn untuk didownload secara percuma. Bagi yang frust sebab tak dapat tiket wayang sila-sila la download. Jimat duit wayang tu haha..lepas download boleh joint files tu guna HJ Split.


Kualiti : Cam (panggung)
Size : 400MB
Subtitle : English (kena download)
Storage : mediafire

Download Link DI Bawah:

Mediafire Part 1

MANTAP SIOT - BANDUAN DI FILIPINA MENARI

Aku cadangkan kalau pihak Jabatan Penjara Malaysia buat aktiviti macam ni untuk para banduan selain daripada kawad tiap-tiap pagi. 


MARI BELAJAR BAHASA IBAN

Ni aku nak ajar korang serba sedikit asas Bahasa Ibunda ku iaitu Bahasa Iban

                                              

Iban atau Sea Dayak adalah suku kaum terbesar di Bumi Sarawak. Rata-rata orang Iban ni boleh dijumpai di setiap pelusuk Negeri Sarawak dan adakalanya terdapat sedikit perbezaan bahasa dan sebutan mengikut daerah. Lain-lain info cari di google ok? hihiiii...

Mari kita mulakan Kelas Belajar Bahasa Iban :

BASIC WORD

Saya - Aku
Kamu - Nuan, Dik
Dia - Ia
Mereka - Cidak
Tidak Tahu - Enda Nemu
Bukan - Ukai
Makan - Makai
Mandi - Mandi
Tandas - Agu, Jamban (ni jarang la guna kot)
Tidur - Tindok
Kencing - Kemi
Berak - Birak
Perempuan - Indu

SELAMAT DATANG

SELAMAT DATANG KE NURKILAN PERTAMA BLOG IBAN KID..



Fuhhh...setelah sekian lama niat nak blogging akhirnya tercapai juga..tapi ntah berapa lama ini akan bertahan hihiii..dulu-dulu pernah juga cuba-cuba namun kurang menjadi dan malas nak update..sekarang sempena dengan bulan terakhir dalam tahun 2011 ni tanam azam baru la.

Untuk permulaan biar la tuan punya blog ni memperkenalkan konsep (blog pun ada konsep tu hohohohooo) pada entry-entry yang bakal menjelma dalam blog ni :

1. Santai sempoi sebaboiii..!!
2. ......
3. ......

Haah..tu je la..Santai je..kalau dah santai tu pepeham la...

Jadi secara rasminya ni merupakan entry pertama pada 1 Disember 2011

Makseh~!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...